baner-top-ok

OBSAH


Nočný beh uličkami Skalice

Milí žiaci, rodičia a pedagógovia,

naša základná škola Strážnická sa aj tento rok zapája do kampane pod názvom Európsky týždeň mobility, ktorý prebieha práve tento týždeň nielen v Skalici, ale po celom Slovensku.

Európsky týždeň mobility motivuje nielen dospelých, ale aj deti, aby si zvolili rôzne spôsoby dopravy, ako sú mestská hromadná doprava, chodenie či cyklistika, čím pomôžu znížiť znečistenie a zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život, prácu a hry.

Práve pri príležitosti Európskeho týždňa mobility pozývame 16. septembra všetkých žiakov, zamestnancov, rodičov a priateľov školy na nočný beh uličkami Skalice. Prejdeme uličkami pamiatkovej zóny - Námestie slobody – Kráľovská – Komenského – Blahova – Madvova – Jezuitská - Námestie slobody – Štefánikova – Námestie slobody.

Ide o nočný beh, takže platí pravidlo „vidieť a byť videný“. Reflexné prvky sú povinné, čelové baterky a iné svetielkujúce prvky sú vítané. Nejde o súťaž, ide o zážitok. Minulý rok sa zúčastnilo 208 bežcov, z toho z našej školy 135 úžasných detí, rodičov, učiteľov a vychovávateľov. Dáme tento rok rekord? Pomôžte nám s tým a príďte 16. 09. 2019 o pol šiestej pred budovu našej školy, aby sme si mohli všetci spoločne zabehať.

Tešíme sa na vás! O pol šiestej dovidenia!